De voordelen van het Womboo® Buidelshirt

Met het buidelshirt van Womboo maak je de overgang van een veilige baarmoeder naar een wereld voor prikkels voor je pasgeboren baby makkelijk. Door het buidelen in het buidelshirt boots je de baarmoeder na en creëer je rust en comfort voor jou en je baby. Het buidelshirt is verkrijgbaar voor mannen als vrouwen en kent veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen op een rij.

1. Eenvoudig en snel aan te doen als T-shirt. Comfortabel voor liggen, zitten en tillen

Het Womboo® Buidelshirt trek je aan als een T-shirt, zonder ingewikkelde knopen of kliksystemen. Hierdoor draag je jouw baby gemakkelijk binnen 30 seconden bij je. Dit voorkomt onrust en stress bij jou en je baby.

Het buidelshirt is erg comfortabel, omdat er geen knopen en kliksystemen in de weg zitten wanneer je wilt gaan zitten of liggen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je een ideale gewichtsverdeling over heel je rug hebt en geen drukpunten op schouders en heup.

Bovendien kun je zorgeloos en comfortabel een dutje doen op de bank, met je baby in de buidel. Moeders die net een keizersnede hebben gehad ervaren het buidelshirt als heel comfortabel, omdat er geen banden over de onderbuik bevestigd hoeven te worden. Daarnaast is het buidelshirt van Womboo ontzettend handig voor op reis, want in tegenstelling tot een andere babydrager kun je er zo mee door de douane en het zit net zo comfortabel als een gewoon T-shirt. Doordat je geen knopen of kliksystemen in je rug hebt zit je comfortabel in je vliegtuigstoel.

2. Discreet en makkelijk borstvoeding geven

Voedingskleding is speciaal gemaakt voor vrouwen om gemakkelijk en discreet borstvoeding te kunnen geven waar je ook bent. Met het buidelshirt kun je gemakkelijk borstvoeding geven door middel van de ingebouwde voedingstop. Dat betekent dat je het T-shirt niet hoeft uit te trekken om borstvoeding te geven. Je kunt gemakkelijk de voedingstop van het T-shirt opzijschuiven om de baby aan te leggen.

3. Huid-op-huid buidelen mogelijk 

Met het buidelshirt voor vrouwen is het mogelijk om je baby huid-op-huid te buidelen, dit is erg belangrijk voor pasgeboren baby’s. Dit is een manier om de baby te helpen zich aan te passen aan het leven buiten de baarmoeder en kan vele voordelen bieden, zoals:

  1. Reguleren van de lichaamstemperatuur van de baby: Door huid-op-huid contact kan de baby zijn eigen temperatuur beter reguleren en wordt hij minder snel koud.
  2. Versterken van de hechting tussen ouder en kind: Het zorgt voor een gevoel van nabijheid, veiligheid en vertrouwen tussen ouder en kind.
  3. Stimuleren van borstvoeding: Huid-op-huid contact kan het vrijkomen van oxytocine bevorderen, wat de melkproductie en de toeschietreflex kan stimuleren.
  4. Verminderen van stress en pijn: Het kan helpen bij het verminderen van stresshormonen bij de baby, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak.
  5. Verbeteren van de slaap: Baby’s die huid-op-huid worden gedragen, slapen vaak beter en langer.

Om huid-op-huid te buidelen met het Womboo® Buidelshirt Vrouw, laat je jouw baby via de halslijn onder het buidelshirt, op jouw blote huid zakken.

4. Vermindert spugen (reflux) en krampjes

Als kersverse ouder wil je natuurlijk het beste voor je baby en een van de grootste uitdagingen kan zijn om je baby te helpen bij het verminderen van reflux (spugen) en krampjes. Hierbij kan het buidelshirt van Womboo een uitkomst bieden. Na het voedingsmoment kan je je kleintje direct in de buidel laten glijden. Het dragen van je baby in het buidelshirt helpt bij het creëren van een comfortabele, rechtopstaande positie die reflux kan verminderen. De rechtopstaande positie van de baby helpt de maaginhoud op zijn plaats te houden, waardoor de kans op spugen en reflux wordt verkleind. Bovendien kan het dragen van je baby helpen bij het verminderen van krampjes omdat het de darmbeweging stimuleert, dit kan de spijsvertering van de baby bevorderen.

5. Zeer geschikt voor premature baby’s

Het buidelshirt van Womboo is geschikt voor de allerkleinste baby’s. Zo ook voor premature baby’s. Zodra een te vroeg geboren baby, of een prematuur, wordt ontslagen uit het ziekenhuis zijn zij vaak nog te klein voor een draagdoek of een draagzak. Deze prematuren zijn al bekend met kangoeroeën of buidelen vanuit het ziekenhuis en hier kun je met het Womboo® Buidelshirt vanaf het eerste moment thuis mee doorgaan.

6. Bevordert de hechting met je baby

Met het Womboo® buidelshirt draag je jouw baby dicht tegen je aan waardoor er een geborgen en veilig gevoel ontstaat. Babydragen kan een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de hechting tussen ouder en baby. Door je baby dicht tegen je aan te houden in de buidel van het buidelshirt, kun je het gevoel van veiligheid en nabijheid bevorderen. Dit kan helpen bij het opbouwen van een sterke en veilige hechting tussen jou en je baby.

Wanneer je je baby dicht tegen je aan draagt in het buidelshirt, is er meer fysiek contact mogelijk, meer oogcontact, knuffels en kusjes. Dit zal de hechting tussen jou en je baby verbeteren wat bijdraagt aan het opbouwen van een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Onze collectie

Zonde dat ik het shirt niet bij de 1e had. Het zit fijn en je tilt de kleine er makkelijk in. Helemaal geen last van banden van een draagzak oid.
Ik beveel het zeker aan :).

Sanne

Wat een uitvinding! Ik was een draagzak gewend, maar dit is zoveel praktischer!!

Leonie

Het was een cadeau voor mijn man die het vastknopen van de draagdoek niet zag zitten. Heel blij mee! Hele mooie stevige stof wat super comfortabel zit. Goede service en levertijd!

Debby

Wat een top aankoop is het Womboo shirt!
Als ons dochtertje onrustig is neem ik haar in het shirt en dat vindt ze heerlijk.
En zo heb ik mijn handen vrij om andere dingen te blijven doen!

Ik raad het Womboo shirt iedereen aan!

Caroline

Briljant shirt, zit heerlijk en helpt ook je houding te verbeteren. Ik heb mijn handen vrij om iets te doen, strijken, spelen met de andere kids of eten te koken. Zij is lekker relaxt en slaapt er prima in. Zelfs met uitstapjes werkt het perfect!

Romina

Wauw! Dit T-shirt had ik bij onze eerste dochter moeten hebben. Ideaal aan te trekken. Makkelijk om onze dochter erin te doen. Geen lastige dingen die je vast moet maken. Onze dochter is prematuur en zelfs zij ligt stevig in het shirt. Ben super tevreden! Een dikke 10!

Jess

Naast het hebben van een draagzak zocht ik iets wat sneller en makkelijker is voor binnenshuis. Ik kwam op Womboo terecht en was wat sceptisch. Maar echt! Zo fijn! Zeker met een meisje dat graag tegen moeders aangeplakt zit, last heeft van reflux en zo heerlijk in slaap kukelt. Een aanrader!

Marloes