Veelgestelde vragen

Het Womboo Buidelshirt zorgt ervoor dat jij met vertrouwen je kostbaarste bezit vanaf dag 1 bij je kunt dragen zonder dat je lastige handelingen moet uitvoeren voordat je kindje goed zit. Je newborn is de eerste weken nog zo klein en fragiel en het is belangrijk om je kindje prikkelarm en veel bij je te dragen.

Een andere babydrager moet je eerst knopen of goed afstellen voordat je je kindje bij je kunt dragen. Uit de praktijk blijkt dat ouders dit spannend vinden en daardoor hun babydrager de eerste maanden maar in de kast laten liggen. Zo zonde. Juist in het vierde trimester wilt je baby niets anders dan bij je zijn en het heeft zo veel gezondheidsvoordelen om je kindje te dragen/buidelen. Enorm belangrijk dus om gemakkelijk en veilig jouw baby dicht tegen je aan te dragen.

Daarnaast heeft het buidelshirt meerdere functies. Je kunt er mee huid op huid buidelen, het is een voedingstop en babydrager in 1.

Wij hebben het buidelshirt ontworpen omdat we merkten dat de handeling van een draagdoek of draagzak voor 90% van de newborn ouders best een gedoe is. Veel ouders zien daarom af van het bij zich dragen van  hun baby. Enorm zonde! Want juist in het vierde trimester is het dicht bij je dragen van je  baby zo ontzettend belangrijk.

Waarom moet jij voor ons buidelshirt kiezen in plaats van een draagdoek of draagzak:

  • Ben jij degene die nooit met een draagdoek of draagzak zou lopen? Probeer dan eens het buidelshirt.
  • Heb jij geen zin om eerst te knopen of klikken? Neem dan het buidelshirt.
  • Zoek jij een babydrager die je aan kunt houden als je borstvoeding gaat geven? Neem dan het buidelshirt.
  • Ben jij op zoek naar een babydrager die voor jou echt lekker zit? Neem dan het buidelshirt
  • Zoek jij een babydrager waarbij je gemakkelijk op een stoel kunt ploffen of op een bank kunt liggen? Neem dan het buidelshirt
  • Zoek jij een oplossing om je baby te dragen terwijl je op reis bent? Wacht dan niet langer en schaf het buidelshirt aan. De handeling van je baby in en uit het buidelshirt doen is zo ontzettend makkelijk. Daarnaast kun je het buidelshirt thuis aan doen voordat je weg gaat. Geen vervelende gespen en knopen in je autostoel, treinstoel of vliegtuigstoel.

Wil jij je babydrager niet elke keer opnieuw moeten afstellen of knopen? Neem dan het buidelshirt. Binnen 30 seconden heb je je kindje in de buidel en je past het shirt altijd direct!

Wat fijn dat je kindje ontslagen is uit het ziekenhuis! Je bent dan waarschijnlijk al bekend met buidelen vanuit het ziekenhuis. Om thuis lekker door te buidelen en te werken aan een goede binding en ontwikkeling van jouw baby is het zeer raadzaam om te gaan buidelen met het Womboo Buidelshirt. Je kindje zal zich ontzettend geborgen en veilig voelen. Omdat de handeling om je baby in de buidel te laten zakken zo super kort en simpel is kan je heel makkelijk prikkelarm buidelen/dragen.

Het womboo buidelshirt is te gebruiken als je een keizersnede hebt gehad. Wel is het raadzaam om het advies van 6 weken na de bevalling zwaar tillen (niet meer dan 5 kilo), in acht te nemen. Ga in overleg met de kraamzorg, etc. als je vragen hebt.

Aangezien de meeste kindjes de eerste 6 weken nog geen 5 kilo zijn is dat geen probleem. Mocht het toch niet lekker aanvoelen dan kun je het buidelshirt eerst gebruiken om lekker met je kindje te buidelen op de bank en alleen even naar de keuken te wandelen.

Uit de praktijk is gebleken dat het shirt na een keizersnede zo fijn zit omdat je geen dikke banden op schouder en heup hebt. Dit zorgt er voor dat je geen drukpunten ervaart op je buikwond.

Het Womboo buidelshirt is gemaakt van een sterke technische stof en krachtig design. Zodra je kindje in de buidel zit trekt het buidelshirt strak tussen je schouderbladen richting je onderrug. Dit zorgt er voor dat je kindje mooi hoog blijft zitten. Je draagt het gewicht van je baby over heel het shirt en je hebt in tegenstelling tot een andere babydrager geen pijnlijke drukpunten op schouder en/of heup.

Zeker! Het Womboo Buidelshirt Vrouw is zo ontworpen dat je er ook mee huid op huid kunt buidelen. Je laat je kindje dan via de voedingstop direct op je blote borst naar beneden glijden in plaats van in de buidel. Ga lekker op bed of op de bank liggen en zorg voor voldoende ondersteuning.

Buidelshirt Vrouw:

In principe kun je de maat aanhouden van voor je zwangerschap. Ben je meer dan 20 kilo aangekomen? Neem dan een maatje groter omdat uit de praktijk blijkt dat je die kilo’s er in de eerste maanden nog niet af hebt. Heb je normaal een maatje groter dan je eigen maat vanwege je borstomvang? Neem dan nu ook een maat groter.

Buidelshirt Man:

Neem de maat die je normaal ook altijd draagt. Twijfel je tussen twee maten, neem dan de grootste maat. Het kan even wennen zijn dat het shirt iets strakker zit dan je gewend bent. Let op, neem dan geen maat groter, je moet echt even wennen. Het shirt zit goed als het comfortabel strak zit en niet snijdt onder je oksel. Je zult merken dat als je kindje in het buidelshirt zit dit juist ontzettend fijn draagt.

Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid een maat te groot. Hierdoor zit het shirt te ruim waardoor de buidel gaat zakken. Kies dan een maat kleiner, deze zal zeker wat strakker zitten dan je normaal gewend bent maar dit moet juist om ervoor te zorgen dat je kindje in de buidel mooi hoog blijft zitten. Tevens zorgt dit voor extra draagcomfort voor jou en geen pijnlijke schouders of rug.

Het Womboo buidelshirt is gemaakt van een sterke technische stof en krachtig design. Zodra je kindje in de buidel gaat trekt het buidelshirt strak tussen je schouderbladen richting je onderrug. Dit zorgt er voor dat je kindje mooi hoog blijft zitten. Het gewicht van je baby wordt verdeeld over heel je rug waardoor je geen pijnlijke drukpunten op schouder en/of heup hebt.

Womboo is zo ontworpen dat het veilig is om je kleintje met gemak te dragen en er mee te lopen. Het is gemaakt van een sterke technische stof en krachtig design. Zodra je kindje in de buidel zit trekt het buidelshirt strak tussen je schouderbladen richting je onderrug. Dit zorgt er voor dat je kindje mooi hoog blijft zitten en je veilig met je kindje kunt lopen. Let wel op: zorg dat je kleintje goed in kikkerhouding in de buidel zit en het koord aan de ondersteuningsflap een beetje is aangetrokken.

Het buidelshirt is vrij strak getailleerd waardoor het comfortabel strak komt te zitten. Het buidelshirt zit daardoor bij de dames iets strakker bij de borsten dan je gewend bent. Het kan vooral voor mannen ook even wennen zijn dat het shirt iets strakker zit dan een normaal T-shirt.

Let op: Neem niet te snel een maat groter, je moet echt even wennen. Je zult merken dat als je kindje in het buidelshirt zit dit juist ontzettend fijn aan voelt. Het zorgt ervoor dat het gewicht van je baby gelijkmatig wordt verdeeld over heel je rug. Dat zorgt ervoor dat je geen drukpunten hebt op je schouders en/of heupen.

Zeker! Dat is juist zo ontzettend fijn! Je trekt het buidelshirt gewoon aan als een normaal T-shirt. Dus zonder hulp van iemand anders, daarom gebruik je het shirt altijd wanneer het nodig is.

Het fijne van het Womboo Buidelshirt is dat het aanvoelt als een normaal T-shirt. Hierdoor draag je het buidelshirt gemakkelijk heel de dag en gebruik je het shirt direct als het nodig is zonder dat je eerst nog een draagdoek moet omknopen of een draagzak moet vastklikken. Daarnaast kun je het buidelshirt heel gemakkelijk zelf/alleen aantrekken zonder hulp. Ideaal als je in een pretpark bent, op reis gaat met het vliegtuig of de hele dag (alleen) thuis bent.

Wanneer je gebruik maakt van het buidelshirt zit er geen limiet op tijd. Zolang het voor jullie beide comfortabel is mag je gewoon je baby lekker dichtbij je houden. Uit de praktijk blijkt dat je de eerste maanden 6-8 voedingsmomenten per dag hebt, 8 luiers per dag moet verschonen dus dat je kindje nooit langer dan 2 uur in het buidelshirt zit.

Het voordeel van het Womboo Buidelshirt is dat dit het enige kledingstuk is dat je aan hoeft trekken. Je hebt dus niet meerdere lagen over elkaar zoals met een draagdoek of draagzak. Uit de praktijk blijkt dat het dus niet warmer aanvoelt dan een andere babydrager. We gaan er vanuit dat je niet in de zon gaat zitten met je baby als het 30 graden is. Controleer regelmatig of je kindje het niet te warm heeft!

Je kunt als man ook het Buidelshirt Vrouw aan maar uit de praktijk blijkt dat het buidelshirt voor een mannenlichaam iets te getailleerd is. Daarnaast vinden de meeste mannen de V- hals en voedingstop die in het buidelshirt is verwerkt iets te vrouwelijk staan.

Zeker! Het buidelshirt voor mannen heeft alleen geen voedingstop en is iets minder getailleerd. Verder is qua gebruik is deze hetzelfde als een buidelshirt vrouw.

Het buidelshirt is afgestemd op de pas bevallen vrouw. Dit houdt in dat je het shirt beter niet kunt passen als je nog zwanger bent. Je lichaam is totaal niet te vergelijken met na je bevalling als je het buidelshirt wilt gaan gebruiken.

Ons advies is daarom om pas te passen na je bevalling. Kanttekening hierbij, stel dat je veel vocht hebt vastgehouden, wacht dan 1-2 weken met passen totdat je wat vocht bent kwijt geraakt. Grote kans dat het shirt dan wel goed past.

Het Womboo buidelshirt is zowel een voedingsshirt als babydrager in 1. In het buidelshirt zit een handige voedingstop verwerkt. Je kunt de top opzij schuiven en dan je kindje aanleggen. Klaar met het voedingsmoment? Dan kun je je kindje weer heel gemakkelijk in de buidel laten zakken. Doordat je baby goed rechtop tegen je aan zit na het voedingsmoment verminder je reflux klachten en spugen. De warmte van jouw lichaam zorgt voor vermindering van krampjes en creëert rust voor jou en je baby.

De beentjes van je baby zitten in kikkerhouding ook wel M-houding genoemd. De knietjes zitten daarbij hoger dan de heupjes en de beentjes wijzen licht naar de zijkant. Het gewicht van je kindje rust daardoor alleen op de billetjes en het ruggetje zal een mooie bolling aannemen. Dit is kenmerkend voor een ergonomische houding.

Aan de bovenkant van de buidel zit een ondersteuningsflapje die je kunt optrekken tot halverwege het hoofdje van je baby. Voor de newborn baby’s kun je eventueel een spuugdoekje in het ondersteuningsflapje rollen zodat er een mooie nekrol ontstaat.

Het buidelshirt zit goed als het shirt:

  • Comfortabel strak zit.
  • Niet snijdt bij de oksel.
  • Je kindje makkelijk in de buidel kan.

Het buidelshirt valt een stuk strakker dan een normaal T-shirt. Dat is nodig voor een optimaal draagcomfort want je wilt niet dat de buidel te ver gaat zakken.

Het buidelshirt is vrij strak getailleerd waardoor het comfortabel strak komt te zitten. Het buidelshirt zit daardoor bij de dames iets strakker bij de borsten dan je gewend bent. Het kan vooral voor mannen ook even wennen zijn dat het shirt iets strakker zit dan een normaal T-shirt.

Let op: Neem niet te snel een maat groter, je moet echt even wennen. Je zult merken dat als je kindje in het buidelshirt zit dit juist ontzettend fijn aan voelt. Het zorgt ervoor dat het gewicht van je baby gelijkmatig wordt verdeeld over heel je rug. Dat zorgt ervoor dat je geen drukpunten hebt op je schouders en/of heupen.

Het buidelshirt  zit niet goed als het shirt voor jou niet lekker zit, snijdt onder de oksel en je het gevoel hebt dat je kindje niet in de buidel kan. Dan is het shirt te klein.

Het shirt zit niet goed als de buidel te veel zakt als je gaat lopen en je het gevoel hebt dat je draagt op je schouders. Dan is het shirt te groot.

Ruilingen en retouren worden binnen 5 werkdagen verwerkt. Heb je na deze 5 werkdagen nog niets van ons gehoord dan is er iets mis gegaan. Wij hebben je pakket bijvoorbeeld niet ontvangen of er zat in het pakket geen briefje met jouw naam, ordernummer en wat er moet gebeuren met het pakket. Stuur dan een email naar klantenservice@womboo.nl en we proberen te zoeken naar een oplossing.

Dat is vervelend maar we lossen het voor je op! Stuur een mail naar klantenservice@womboo.nl en vermeld je naam, ordernummer en stuur een foto mee waar de productiefout of beschadiging duidelijk op te zien is. Na beoordeling ontvang je een retourlabel en een nieuw product.

Het kan zijn dat wij per ongeluk een foutje hebben gemaakt tijdens het inpakken van je bestelling. Stuur dan een mail naar klantenservice@womboo.nl en je ontvangt na beoordeling kosteloos een retourlabel in je mail. Het juiste artikel wordt daarna zo snel mogelijk naar je toegestuurd.

Omdat wij als geen ander snappen dat je soms niet weet welke maat je nodig hebt na de bevalling, hebben wij een ruiltermijn van 6 maanden in het leven geroepen. Let op: Je kunt het product alleen ruilen als het product niet gewassen is, schoon is en ongedragen is. Check de voorwaarden onder het kopje Retourneren/Ruilen. 

Vul via de website het ruilformulier in en volg de stappen. Dan doen wij de rest.

Het Womboo buidelshirt is te koop in elke Babypark en Babydump vestiging in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast hangen er in elke vestiging passhirts zodat je altijd eerst even kunt passen voordat je tot koop over gaat. De medewerkers helpen je graag verder.

Andere optie is om bij ons op kantoor langs te komen, stuur ons dan eerst een whatsapp via de website of een email naar klantenservice@womboo.nl

Het kan onverhoopt gebeuren dat je iets wilt wijzigen aan je bestelling voordat het pakket is verzonden. In dat geval stuur je ons een email met je naam en ordernummer en wat er moet gebeuren: klantenservice@womboo.nl

Wij verzenden jouw pakket binnen 1-2 werkdagen. Spoedje of wil je producten komen ophalen? Stuur ons dan een berichtje, dan kijken we wat er mogelijk is.

De verzendkosten worden berekend tijdens het afrekenen in de winkelmand. Dit is afhankelijk van de bestemming.

Als de bestelling afgerond is ontvang je via e-mail een bevestiging met hierin de track & trace code. We verzenden jouw pakket met DHL. Heb je geen code ontvangen per email, vul dan het contactformulier in of stuur ons een email: klantenservice@womboo.nl

Je kunt via de volgende betaalmethodes betalen in de webshop:
– iDeal
– Klarna
– Paypal
– Bancontact (België)

Om te garanderen dat het Womboo Buidelshirt voldoet aan de gestelde richtlijnen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid, heeft het de Europese certificeringnorm CEN/TR16512:2015. Hiermee is aangetoond dat het draagshirt voldoet aan de strengste eisen voor zowel textiel als babydragers, iets waar we heel erg trots op zijn!

Je kunt je baby vanaf dag 1 tot 9 kilo in het buidelshirt dragen.

Womboo is zo ontworpen dat het veilig genoeg is om je kleintje zonder ondersteuning te buidelen. Het is gemaakt van een sterke technische stof en krachtig design. Zodra je kindje in de buidel gaat trekt het buidelshirt strak tussen je schouderbladen richting je onderrug. Dit zorgt ervoor dat je kindje mooi hoog blijft zitten. Let wel op: zorg dat je kleintje goed in kikkerhouding in de buidel zit en het koord aan de ondersteuningsflap een beetje is aangetrokken.

Jazeker! Jouw Womboo kan makkelijk op 40 graden gewassen worden. Gebruik GEEN wasverzachter want dit kan de stevigheid verminderen. Hang het shirt daarna op (niet in de wasdroger) en je kunt het zonder te strijken weer lekker fris aantrekken.

Hartstikke leuk dat je de Womboo cadeau wilt doen. Wij snappen dat je dit waarschijnlijk veel eerder wilt geven dan dat de moeder is uitgerekend. Daarom kun je bij ons binnen 6 maanden na aankoop ruilen voor een andere maat of kleur. Dit geldt helaas niet voor retourneren. Retourneren moet binnen 30 dagen na aankoop.

Vul op de website het ruil- of retourformulier in en volg de volgende stappen en voorwaarden.

Je kunt een product retourneren als je binnen 14 dagen na aankoop een retour aanmeldt waarbij wij het product binnen 30 dagen na aankoopdatum ontvangen moeten hebben.

Ruilen van een product kan tot 6 maanden na aankoopdatum.

Conditie product

1. Product moet ongedragen zijn (passen mag uiteraard)
2. Het mag niet gewassen zijn! Is dit wel het geval dan kun je je product niet terugsturen! Doe je dit wel dan zijn we genoodzaakt het opnieuw naar jou terug te sturen.
3. Product moet schoon zijn, dus geen haren, vlekken en andere vervuiling. Is dit wel het geval dan zullen we hiervoor € 5 stomerij kosten in rekening brengen.

4. Passen mag uiteraard (inclusief baby). Het daadwerkelijk dragen en daarna terugsturen waarbij het shirt naar transpiratie of parfum ruikt is niet toegestaan. Is dit wel het geval dan zullen we hiervoor € 5 stomerij kosten in rekening brengen.

5. Stuur het product terug in de onbeschadigde originele Womboo verpakking. Ontbreekt de verpakking of is deze beschadigd dan rekenen we hiervoor €0,99.

Verzenden

6. Gebruik bij voorkeur de originele verzenddoos, dat is lekker makkelijk 🙂

7. Je ontvangt een bevestiging in je email, voeg de e-mail toe aan het pakket met daarop alle informatie die we nodig hebben. Heb je geen printer? Dan volstaat een handgeschreven briefje ook.

Ontbreekt deze informatie  dan kunnen wij het pakket helaas niet in behandeling nemen.

Let op! Het kan voorkomen dat de email in spam/ongewenst terecht komt.

8. Stuur het (brievenbus)-pakket gefrankeerd (niet onder rembours) naar het onderstaande retouradres.

Womboo

Bovenas 52

2751 HG Moerkapelle

9. Kosten voor het terugzenden zijn voor de klant. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verzending naar Womboo.

*Bewaar daarom de track en trace code als bewijs

Je kunt gewoon je normale maat kiezen. Let erop dat het buidelshirt comfortabel strak moet zitten. Het moet dus echt strakker zitten dan een normaal shirt, dit om jou en de baby comfort te geven en te voorkomen dat de buiden gaat zakken.

Het moet niet snijden onder je armen, als dat niet het geval is en het buidelshirt zit comfortabel strak, dan heb je de juiste maat.

Heb je toch nog vragen ? Stuur ons dan een bericht, wij kijken graag met je mee!

De maattabel is ter ondersteuning. Het is moeilijk om de maattabel helemaal goed af te stemmen omdat ieder lichaam natuurlijk anders is. Hier kunnen dus ook geen rechten aan ontleend worden, het is puur ter ondersteuning aan het advies.

Je kunt gewoon je normale maat kiezen. Let erop dat het buidelshirt comfortabel strak moet zitten. Het moet dus echt strakker zitten dan een normaal shirt, dit om jou en de baby comfort te geven en te voorkomen dat de buiden gaat zakken.

Het moet niet snijden onder je armen, als dat niet het geval is en het buidelshirt zit comfortabel strak, dan heb je de juiste maat.

Heb je toch nog vragen over de pasvorm? Stuur ons dan een bericht, wij kijken graag met je mee!

Omtrek in cmBorstTaille
S86-90 cm76-80 cm
M90-94 cm80-84 cm
L94-98 cm84-88 cm
XL98-102 cm88-92 cm
XXL102-106 cm92-96 cm

Zonde dat ik het shirt niet bij de 1e had. Het zit fijn en je tilt de kleine er makkelijk in. Helemaal geen last van banden van een draagzak oid.
Ik beveel het zeker aan :).

Sanne

Wat een uitvinding! Ik was een draagzak gewend, maar dit is zoveel praktischer!!

Leonie

Het was een cadeau voor mijn man die het vastknopen van de draagdoek niet zag zitten. Heel blij mee! Hele mooie stevige stof wat super comfortabel zit. Goede service en levertijd!

Debby

Wat een top aankoop is het Womboo shirt!
Als ons dochtertje onrustig is neem ik haar in het shirt en dat vindt ze heerlijk.
En zo heb ik mijn handen vrij om andere dingen te blijven doen!

Ik raad het Womboo shirt iedereen aan!

Caroline

Briljant shirt, zit heerlijk en helpt ook je houding te verbeteren. Ik heb mijn handen vrij om iets te doen, strijken, spelen met de andere kids of eten te koken. Zij is lekker relaxt en slaapt er prima in. Zelfs met uitstapjes werkt het perfect!

Romina

Wauw! Dit T-shirt had ik bij onze eerste dochter moeten hebben. Ideaal aan te trekken. Makkelijk om onze dochter erin te doen. Geen lastige dingen die je vast moet maken. Onze dochter is prematuur en zelfs zij ligt stevig in het shirt. Ben super tevreden! Een dikke 10!

Jess

Naast het hebben van een draagzak zocht ik iets wat sneller en makkelijker is voor binnenshuis. Ik kwam op Womboo terecht en was wat sceptisch. Maar echt! Zo fijn! Zeker met een meisje dat graag tegen moeders aangeplakt zit, last heeft van reflux en zo heerlijk in slaap kukelt. Een aanrader!

Marloes

Blog

Je te vroeg (prematuur) geboren baby dragen

Lees verder

Zo bevorder je de hechting met je baby

Lees verder

Zo verminder je spugen na de voeding

Lees verder