Je te vroeg (prematuur) geboren baby dragen

Wanneer is je baby prematuur?

Een normale zwangerschap duurt 40 weken. Wanneer je baby eerder wordt geboren dan de 37e zwangerschapsweek noemen we dit een prematuur of een premature baby. Een te vroeg geboren baby is een stuk lichter en kleiner dan een voldragen baby van gemiddeld 3500 gram.

Kangoeroeën of buidelen met je te vroeg geboren baby

Zodra een te vroeg geboren baby of een premature baby wordt ontslagen uit het ziekenhuis zijn zij vaak nog te klein voor een draagdoek of een draagzak. Je kunt je premature baby daarom het beste buidelen. Kangoeroeën of buidelen is een manier waarop je lichamelijk contact kunt hebben met je te vroeg geboren baby. Je doet dit door middel van je kindje dicht tegen je blote huid aan te houden en op die manier te dragen. Met deze methode kun je de binding met je pasgeboren baby verhogen en bovendien de stress verlagen.

Zo ga je thuis verder met buidelen

Prematuren zijn vaak al bekend met buidelen of kangoeroeën vanuit het ziekenhuis. Met het Womboo® Buidelshirt kun je zelfs de allerkleinste baby’s dragen. Zo kun je thuis verder gaan het met huid-op-huid contact met je baby. Door jouw geur, warmte en hartslag creëer je rust voor zowel jou als de baby.